زمان برداشتن اسپلینت داخل بینی | دکتر پریسا قاسمی

فهرست مطالب

اسپلینت بینی یکی از وسایلی است که بعد از جراحی داخل و روی بینی کار گذاشته می شود. هدف اصلی استفاده از این ابزار ، حمایت از ساختار جدید بینی و کمک به بهبود سریع ‌تر و بهتر است. این وسیله کوچک و کارآمد ، بینی را در وضعیت درست نگه می ‌دارد و از تورم و جابجایی اسکلت بینی جلوگیری می ‌کند. علاوه بر این ، اسپلینت یا آتل بینی به کاهش درد و ناراحتی پس از جراحی نیز کمک کرده و به بیمار احساس امنیت و راحتی بیشتری می ‌دهد. در نهایت استفاده صحیح از این اسپلینت ها می ‌تواند نتایج بهتری را برای بیماران به همراه داشته باشد و به بهبود ظاهر و عملکرد بینی کمک کند. اگر می خواهید با انواع اسپلینت ، نحوه استفاده ، زمان برداشتن و شیوه مراقبت از آن اطلاعات مفیدی کسب کنید ، این مطلب را از دست ندهید.

 

اسپلینت بینی + دکتر پریسا قاسمی

 

اسپلینت بینی چیست؟

اسپلینت ها ابراز کوچک پلاستیکی یا سیلیکونی هستند که برای تثبیت دماغ بعد از عمل استفاده می شوند. اسپلینت ها ، بینی شما را بی حرکت می کنند و به حفظ شکل جدید آن پس از جراحی کمک می کنند.

این ابزار از جنس های مختلفی ساخته شده اند ؛ پلاستیک ، سیلیکون ، آلومینیوم و یا حتی تفلون.

انواع اسپلینت بینی

به طور کلی از دو نوع اسپلینت در جراحی زیبایی بینی استفاده می شود. بسته به اینکه در طول عمل شما از چه روش و تکنیک هایی استفاده شده باشد ؛ از دو مدل اسپلینت داخلی و اسپلینت خارجی استفاده خواهد شد. در ادامه در مورد هر یک از این مدل ها توضیحاتی را ارائه داده ایم.

  • اسپلینت بینی داخلی

این مدل بیشتر از سیلیکون و پلاستیک مستحکم اما انعطاف پذیر ساخته می شود. با قرار دادن این نوع از اسپلینت ، از تیغه میانی بینی حمایت شده و از بهم چسبیدن زخم ها جلوگیری می شود.

مدل سیلیکونی ، به دو نوع لوله دار و ساده تقسیم بندی می شود. این نوع توسط بخیه داخل بینی فیکس خواهد شد. برخی از مدل های جدید اسپلینت داخلی توسط یک بند از جنس خود اسپلینت بهم وصل می شوند و اسپلینت دو طرفه نام دارند.

 

عکس اسپلینت داخلی بینی عکس اسپلینت داخلی بینی

 

این مدل علاوه بر تثبیت استخوان ها و تیغه بینی ، شکل سوراخ ها را نیز تنظیم کرده و از بروز هماتوم نیز جلوگیری خواهد کرد.

  • اسپلینت بینی خارجی

برای قرار دادن آتل ، بهترین جراح بینی تهران ابتدا یک بانداژ را روی بینی قرار می دهد و سپس اسپلینت فلزی یا پلاستیکی روی این بانداژ قرار خواهد داد. در بیشتر جراحی ها ، از اسپلینت خارجی استفاده می شود تا هم استخوان ها سرجای خود بمانند و هم تورم به حداقل برسد.

در گذشته ، از بانداژهای گچی استفاده می شد که این بانداژها ابتدا با آب خیس شده و سپس روی بینی قرار داده می شد. مدل دیگری نیز وجود دارد که جنس آن از فایبرگلاس بوده و نیازی به خیس شدن ندارد و بعد از برخورد با هوا سفت می شود.

اما امروزه از آتل های بینی مدرن تری استفاده می شود که جنس آن ها ترموپلاست می باشد. برای استفاده ، ابتدا باید این نوع از اسپلینت بینی را داخل آب جوش قرار داد تا نرم شده و سپس روی بینی قرار داد. بعد از اتمام کار نیز روی آن آب سرد ریخته می شود تا سفت شود.

 

عکس اسپلینت بینی ترموپلاست

 

نوع دیگری از آتل بینی نیز در عمل استفاده می شود که از جنس آلومینیوم و فلز می باشد. این نوع از اسپلینت دو نوع برش خورده و ساده دارد. یکی از مزایای نوع برش خورده آن این است که امکان تنظیم فشار و سفتی در قسمت های مختلف بینی وجود دارد.

 

عکس اسپلینت بینی آلومینیومی برش خورده
عکس اسپلینت بینی آلومینیومی ساده

 

از دیگر مزایای اسپلینت فلزی ، این است که می توان تا چند بار هم از آن استفاده کرد ؛ حتی می توان آن را برداشت و بعد از شستشوی بینی دوباره آن را روی بینی قرار داد.

فیلم کشیدن اسپلینت داخل بینی

 

زمان برداشتن اسپلینت داخل بینی

خیلی از بیماران در طول دوره نقاهت خود ، این سوال را از خود می پرسند که :” اسپلینت داخل بینی چند روز باید بماند؟ ” در پاسخ باید گفت اسپلینت های داخلی ، معمولا باید تا یک هفته داخل دماغ بمانند و سپس در مطب کشیده شوند. این اسپلینت ها زمان عمل به داخل بافت بخیه می شوند تا به اسکلت بینی استحکام ببخشند. اسپلینت خارجی نیز معمولا در همین زمان برداشته خواهد شد.

برداشتن اسپلینت داخل بینی درد دارد؟

بیرون آوردن اسپلینت ها ، نباید با درد زیاد و غیرقابل تحمل همراه باشد ، تنها ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشید. به طور کلی برداشتن آتل بینی مدت زمان زیادی به طول نمی انجامد و درد زیادی نخواهد داشت.

مراقبت های بعد از برداشتن اسپلینت بینی

در اینجا نکاتی آورده شده است که نشان می دهد بعد از استفاده از آتل ، چه مراقبت هایی را باید انجام دهید.

  • ممکن است لازم باشد پانسمان روی آتل را عوض کنید. پس قبل از خروج از بیمارستان حتما دستورالعمل های لازم را دریافت کنید.
  • در چند روز اول از دست زدن به اسپلینت خارجی دماغ و محل عمل خودداری کنید.
  • اگر در عرض 48 ساعت پس از جراحی عطسه کردید و اسپلینت شل شد یا افتاد ، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید یا به مطب مراجعه کنید.
  • اگر در دوره نقاهت ، خونریزی شدید از بینی رخ داد ، با پزشک خود تماس بگیرید یا فورا به مطب مراجعه کنید.
  • از اسپری های نمکی برای کمک به کاهش تجمع مخاط در اطراف آتل داخلی بینی استفاده کنید. اسپلینت های داخلی دارای لوله های توخالی برای تنفس راحت تر هستند، اما تجمع مخاط همچنان می تواند تنفس را سخت کند.
  • اسپلینت داخلی بینی می توانند باعث حس ناراحتی شده و یا بینی شما را پهن تر نشان دهند. اما این موضوع موقتی است و زمانی که اسپلینت برداشته شود ، نتیجه واقعی و نهایی مشخص می گردد.

علت گذاشتن اسپلینت داخل بینی

همانطور که ذکر شد ، برای حمایت از ساختار و اسکلت بینی پس از عمل ، از آتل داخلی استفاده خواهد شد. این ابزار همچنین از چسبیدن بافت ها و زخم های بینی نیز جلوگیری خواهند کرد.

دکتر پریسا قاسمی - drparisaghasemi.com
دکتر پریسا قاسمی

من دکتر پریسا قاسمی ، تجربه بیش از هزار عمل بینی را در کارنامه خود دارم . بورد تخصصی خود را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده و دوره‌های تخصصی مختلفی را در داخل و خارج از کشور گذرانده‌ام. طی سال ‌های فعالیت حرفه ‌ای‌ ، بهبود کیفیت زندگی بیمارانم از طریق بهبود شکل و عملکرد بینی ، همواره هدف اصلی من بوده است. هر بیمار برای من یک داستان منحصر به فرد دارد و من با دقت و توجه به جزئیات ، تلاش می ‌کنم نتایجی طبیعی و هماهنگ با سایر ویژگی‌ های صورت ارائه دهم.

0 0 رای ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها