پولیپ بینی چیست و چگونه درمان می شود؟ | دکتر پریسا قاسمی

تا به حال برایتان پیش آمده است بدون اینکه سرما خورده و یا دچار حساسیت شده باشید احساس کنید بینی تان گرفته و نمی توانید نفس بکشید؟ اگر با چنین مشکلی مواجه شده باشید ، به احتمال زیاد به دنبال پاسخی برای دلیل مسدود شدن راه تنفسی خود هستید. باید بگوییم امکان آن هست که پولیپ بینی کشیدن یک نفس راحت را برایتان سخت کرده باشد. این عارضه ، توده های بدون دردی هستند که داخل بینی یا حفره های خالی داخل استخوان های صورت ، یا همان سینوس ها رشد می کنند. خبر خوب اینکه این توده ها سرطانی نیستند و می توان از طریق روش هایی مثل جراحی بینی آن ها را بیرون آورد. وقتی که این توده ها کوچک باشند ، ممکن است هیچ علامتی را از خود نشان ندهند؛ اما زمانی که بزرگ شوند و به صورت گروهی رشد کنند ممکن است بیمار با مشکلات تنفسی رو به رو گردد. در صورتی که شما نیز با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید ، با دکتر پریسا قاسمی جراح بینی در تهران همراه باشید تا تمام اطلاعات مربوط به این معضل را به دست آورید.

پولیپ بینی - دکتر پریسا قاسمی

از کجا بهفمیم پولیپ بینی داریم؟

زمانی که به این عارضه مبتلا شده باشید ، به احتمال زیاد التهاب و تورم را تجربه خواهید کرد. این مشکل داخل بینی و سینوس ها رخ می دهد و بیشتر از دوازده هفته با شما همراه خواهد بود. البته سینوزیت مزمن هم باعث بروز چنین مشکلی می شود که می تواند بدون حضور این توده ها رخ دهد ، بنابراین نیاز است تا برای تشخیص دقیق بیماری خود به بهترین جراح بینی تهران مراجعه کنید.

در بیشتر اوقات افراد متوجه نمی شوند که به این بیماری مبتلا شده اند ، اما در صورتی که این توده ها به صورت گروهی رشد کرده و یا بیش از اندازه بزرگ شده باشند جلوی راه بینی را می بندند. از دیگر علائم پولیپ بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • آب ریزش بینی
  • گرفتگی دماغ
  • خارج شدن ترشحات از پشت بینی به داخل حلق
  • از دست دادن توانایی در حس بوها
  • از دست دادن توانایی در حس مزه ها
  • بروز درد در صورت و یا سر درد
  • درد گرفتن دندان ها
  • احساس کردن فشار در پیشانی و صورت
  • خر و پف

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که بیشتر از ده روز با این عارضه ها دست و پنجه نرم می کردید ، توصیه می شود به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. نشانه های پولیپ بینی ، سینوزیت و سرماخوردگی بسیار شبیه به هم می باشند ؛ به همین دلیل برای تشخیص هر چه دقیق تر بیماری نیاز است تا به یک پزشک با تجربه مراجعه فرمایید.

در صورتی که با این مشکلات رو به رو شدید ، هر چه سریع تر به مراکز درمانی سر بزنید :

  • علائمی که با سرعت بالایی رو به بدتر شدن می روند
  • دو بینی یا دیگر مشکلات بینایی
  • متورم شدن پیشانی
  • درد و یا تورم در اطراف چشم ها
  • سردرد شدیدی که بدتر شود
  • سفت شدن گردن

درمان پولیپ بینی

از بین بردن این پولیپ ها به صورت دائمی کمی سخت می باشد. زیرا احتمال بازگشت و عود آن ها بسیار بالاست. روش درمانی که طی می شود نیز ممکن است به اندازه و تعداد توده ها ، دلیل بروز ، میزان تورم و التهاب بستگی دارد. اما هدف تمام این متدهای درمانی کم کردن علائم و بالا بردن کیفیت زندگی می باشد.

دارودرمانی

متدهای درمان پولیپ بینی با دارو می تواند شامل موارد زیر شود :

  1. استروئیدهای بینی : از اسپری هایی که برای این هدف استفاده می شوند می توان این موارد را نام برد : فلوتیکازون ، بودزوناید ، مومتازون ، تریامسینولون ، بکلومتازون و سیکله ‌زونید.
  2. استروئیدهای خوراکی : ممکن است پولیپ بینی ، راه تنفسی را ببندد و نتوان از اسپری استفاده کرد. به همین خاطر در این شرایط از قرص های استروئیدی بهره گرفته می شود. البته امکان دارد همراه اسپری نیز این قرص ها تجویز شوند. از آنجایی که این قرص ها عوارض جانبی زیادی دارند ، پزشکان معمولا با دوز کم آن ها را تجویز می کنند. اگر این عارضه شدید باشد حتی ممکن است استروئید تزریق نیز شود.
  3. داروهای بیولوژیکی : این داروها سلول ها یا پروتئین های خاصی را هدف می گیرند تا تورم و التهاب را کم کنند. این مورد می تواند برای کسانی مفید باشد که پولیپ بینی آن ها عود می کند.
  4. دیگر داروها : دیگر داروهای تجویزی می توانند بیماری هایی را درمان کنند که موجب بروز تورم و التهاب در بینی می شوند. این داروها می توانند برای درمان آلرژی یا عفونت استفاده شده و معمولا شامل آنتی هیستامین ها و آنتی بیوتیک ها می شوند.
    درمانی به نام حساسیت زدایی آسپرین هم می تواند به افراد مبتلا به پولیپ و آسم که به آسپرین واکنش بد نشان می دهند کمک کند. در این رویه دوز آسپرین به تدریج بالا می رود تا بدن بیمار به آن عادت کند.

جراحی پولیپ بینی در تهران

در صورتی که دارو این توده ها را کوچک نکرده و یا از بین نبرد ، می توان از جراحی به روش آندوسکوپی استفاده کرد. در این عمل این توده ها برداشته شده و مشکلات سینوسی که به پولیپ منجر می شوند از بین خواهند رفت.

در عمل اندوسکوپی پولیپ بینی ، جراح یک لوله کوچک به همراه دوربین یا لنز نورانی (همان اندوسکوپ) را وارد سوراخ های بینی می کند. در مرحله بعد با کمک گرفتن از ابزارهای کوچک ، توده ها را بیرون می کشد.

جراح می تواند از طریق این جراحی ورودی سینوس ها را نیز بزرگ تر کند. این امر می تواند در طی عمل پولیپ بینی رخ دهد و یا در طول پروسه دیگری با نام اتساع بالن انجام گردد. این پروسیجر شامل بیرون آوردن هیچ بافتی از داخل بینی نمی شود.
بعد از جراحی ، ممکن است اسپری های کورتیکواستروئیدی تجویز شوند تا از بروز مجدد پولیپ جلوگیری گردد. همچنین برای کمک به بهبودی نیز می توان از سرم شستشوی نمکی بهره گرفت.

هزینه عمل پولیپ بینی در شهر تهران

اینکه چه هزینه ای بابت این عمل دریافت شود به عواملی همچون شدت و اندازه پولیپ ها ، روش درمانی اتخاذ شده ، میزان تجربه و تخصص پزشک انتخابی شما وابسته است. همچنین مواردی مثل هزینه بیمارستان ، تجهیزات اتاق عمل ، دستمزد دریافتی متخصص ، هزینه های مربوط به آزمایشات و داروهای تجویز شده عواملی هستند که روی قیمت جراحی پولیپ بینی در تهران تاثیرگذار خواهند بود.

تشخیص پولیپ های بینی

تشخیص دادن این عارضه با بررسی علائم ، چک سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی آغاز می شود. تست هایی که می توان از طریق آن ها پولیپ را تشخیص داد شامل موارد زیر می شود :

آندوسکوپی بینی

آندوسکوپی بینی

استفاده از اندوسکوپ به جراحی محدود نمی شود و می توان از آن برای موارد تشخیصی نیز بهره گرفت.

تست های تصویربرداری

تست های تصویربرداری

سی تی اسکن ها می توانند اندازه پولیپ بینی درون این عضو و یا در سینوس ها را مشخص کنند. این تست ها همچنین کمک می کنند پزشک تشخیص دهد که عامل دیگری باعث مسدود شدن بینی شده است یا خیر.

تست های آلرژی

تست های آلرژی

آزمایش حساسیت روی پوست می تواند نشان دهد که آیا آلرژی باعث بروز التهاب مزمن شده است یا خیر. در این رویه ، قطرات کوچکی از محلول های حساسیت زا به پوست روی دست یا کمر وارد می شوند. سپس پوست این مناطق تحت نظر قرار گرفته می شود تا در صورت بروز واکنش حساسیت زا ، آن را ثبت کنند. در صورتی که امکان انجام این تست نباشد ، از آزمایش خون کمک گرفته می شود.

تست فیبروز سیستیک

تست فیبروز سیستیک

کودکی که به پولیپ بینی دچار شده است ، امکان دارد به بیماری دیگری به نام فیبروز سیستیک نیز مبتلا باشد. این عارضه روی سلول هایی تاثیر می گذارد که مخاط ، عرق و اسیدهای هاضم را تولید می کنند. این بیماری ارثی می باشد.
در این آزمایش ، تعریق بدن تست می شود. یک ماده شیمیایی روی پوست قرار می گیرد تا باعث عرق کردن آن شود. نتیجه آن نیز نشان می دهد که آیا عرق فرد نسبت به یک شخص معمولی از میزان نمک بیشتری برخوردار است یا خیر.

نظرات

0 0 رای ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها