بر خلاف جراحی های بزرگی مثل جراحی قلب یا شکم ، دوره نقاهت جراحی بینی با توجه به ظاهر سنجیده می شود و نه ناتوانی فرد در انجام کارها. در این مدت نباید هیچ مشکلی در عملکرد بدن وجود داشته باشد ؛ زیرا عمل تنها روی استخوان و غضروف زیر پوست انجام می شود. اما در هر صورت عوارض خفیفی رخ می دهند که به منظور کاهش آن ها ، باید مراقبت های بعد از جراحی بینی توصیه شده توسط دکتر پریسا قاسمی را مو به مو رعایت کرد. در این مقاله تمامی مراقبت های بعد از عمل بینی که باید توسط بیمار انجام شوند را ذکر کرده ایم.
ریکاوری عمل بینی
توجه داشته باشید که بیماران بلافاصله بعد از پروسیجر می توانند به خانه بروند تا دوره ریکاوری را آغاز کنند. ورم و کبودی تا دو روز اول به اوج رسیده و پس از آن رو به کاهش می روند. به یاد داشته باشید که تورم پل و قسمت های بالایی بینی زودتر رفع می شود ، زیرا پوست در آن قسمت نازک تر است. دو فاکتور روی این عارضه تاثیر دارند ، یک ضخامت پوست و دو اینکه برای باریک کردن بینی ، چه مقدار کار روی آن صورت پذیرفته است.
ورم بعد از عمل کاملا نرمال است. اگر شخصی دچار شکستگی یا انحراف بینی شده باشد ، باید کل بینی دوباره توسط یک جراح بینی در تهران بازسازی شود ، بنابراین بروز تورم امری عادی محسوب می شود. اما باید بگوییم که این عارضه بعد از نهایتا ده روز برطرف می شود. مدت زمان بهبود از این جراحی حدود سه ماه به طول می انجامد ، اما این طور نیست که زودتر از آن بینی ظاهر خوبی نداشته باشد. پس از هفته سوم و چهارم ، چهره شما فوق العاده خواهد بود و روز به روز زیباتر خواهید شد.
چند روز بعد از عمل بینی میتوان کار کرد؟
سوال خیلی از بیماران این است که : “بعد از عمل بینی چند روز باید استراحت کرد؟” برای پاسخ به این سوال باید گفت بیماران می توانند با خیال راحت روز بعد از عمل فعالیت های معقول و ملایم را از سر بگیرند. برای برخی از بیماران که کارشان مستلزم تماس مستقیم با همکاران یا مشتریان نیست یا می توانند از خانه کار کنند ، یک تا دو روز بعد می توانند به کار خود برگردند. برای کسانی که با افراد زیادی در ارتباط هستند ، ده روز زمان معقولی است. برای افرادی که کبودی یا تورم در آن ها کمی بیشتر از حد متوسط بوده است ، می توانند دو هفته به سرکار بازگردند.
عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی
این جراحی خود عوارضی مانند تورم و بی حسی و مواردی از این قبیل را به همراه دارد. صحبت کردن با دهان باز و حتی خندیدن و گریه کردن باعث می شود بینی شما بیشتر حرکت کند. حرکات صورت و بینی به خصوص در ساعات و روزهای اولیه ممکن است باعث افزایش تورم و درد شود.
اگرچه برخی از جراحان بر این باورند که پس از جراحی محدودیتی برای صحبت کردن وجود ندارد ؛ اما برخی دیگر توصیه می کنند که در طول 48 ساعت اولیه پس از عمل و حداقل در چند هفته اول ، بیماران کمتر صحبت کنند و بخندند تا بهبودی آن ها تسریع شده و بهبودی آسانتر شود.
ممنوعات بعد از عمل بینی
علاوه بر کارهایی که باید برای مراقبت های بعد از جراحی بینی انجام دهید ، ممنوعاتی نیز وجود دارند که باید از انجام آن ها خودداری کنید. در این قسمت توضیحاتی را در این باره ارائه داده ایم.
از فعالیت شدید بپرهیزید
صراحتا باید گفت که بیماران باید چند هفته پس از جراحی ، از ورزش خودداری کنند. از انجام کلیه فعالیت های سنگین ، از جمله بلند کردن وزنه های سنگین ، دویدن ، شنا کردن و ورزش های هوازی باید اجتناب شود. با شروع هفته سوم ، اکثر بیماران به اندازه کافی بهبود یافته اند که فعالیت های بدنی را از سر بگیرند. با این حال ، باید به شدت تحت نظارت جراح باشید. پس از جراحی باید حدود 6 هفته از شنا کردن خودداری شود. اگر به ورزش های تماسی مانند بسکتبال علاقه دارید ، باید 4 تا 6 ماه منتظر بمانید.
فین نکنید
یکی دیگر از ممنوعات بعد از عمل بینی ، فین کردن است. هنگام ابتلا به آلرژی ، سرماخوردگی یا ویروس آنفولانزا ، آبریزش بینی اتفاق می افتد. از آنجایی که فین کردن می تواند برای بیمارانی که به تازگی جراحی انجام داده اند کاملا خطرناک باشد ، پس باید دست های خود را مرتب بشویید و از هر کسی که ممکن است بیمار باشد دوری کنید. مراقب خود باشید تا در هفته های اولیه بهبودی به بیماری مبتلا نشوید.
حمام کردن
گچ و پانسمان روی بینی باید تا زمانی که برداشته شوند خشک بمانند. به همین خاطر ، نباید دوش بگیرید ؛ اما می توانید بقیه بدن و بخش هایی از صورت را با یک پارچه خیس تمیز نمایید. استفاده از وان نیز از راه حل های پیشنهادی می باشد ؛ به توصیه جراح باید زمان حمام کردن را کم کنید و از آب داغ استفاده نکنید ، زیرا بخار حاصل از آن می تواند روند بهبود یافتن زخم ها را با اختلال مواجه کند.
عینک نزنید
اگر از عینک استفاده می کنید ، باید برای مدتی در طول ریکاوری جراحی بینی عینک را بردارید. عینک ها روی پل بینی شما قرار می گیرند و می توانند تأثیر منفی بر بافت نرم و غضروف آنجا داشته باشند. در صورت لزوم، لنزهای تماسی را برای مدتی امتحان کنید.
در برابر نور خورشید قرار نگیرید
حتی پس از برداشتن بانداژها ، بینی شما همچنان حساس است و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است منجر به تغییر رنگ یا افزایش خطر عوارض خاص شود. به همین دلیل باید بینی خود را با استفاده از کرم های ضد افتاب و کلاه ، از نور خورشید محافظت کنید.
سیگار نکشید
پس از پایان یافتن جراحی ، مدتی زمان نیاز است تا زخم ها و بخیه ها ترمیم شوند و پوست بهم جوش بخورد. بنابراین زمانی که نیکوتین داخل سیگار و دیگر دخانیات به خون راه پیدا می کنند ، در پروسه ترمیم و بهبود بافت هایی که طی چراحی برش خورده اند ، اختلال ایجاد می شود. در صورتی که مدت زمان بهبود یافتن جراحات زیاد شود ، امکان دارد عوارضی مانند خونریزی و عفونت رخ دهند.
به بینی خود ضربه نزنید
طبیعی است که بیماران در مورد ظاهر بینی خود بعد از جراحی کنجکاو شوند. با این وجود ، فشار دادن ، فشار دادن یا لمس بینی در طول فرآیند بهبود ایده خوبی نیست. این کار ممکن است بافت های بینی را تغییر دهد ، موجب صدمه به آن ها شده و یا حتی نتایج حاصل از عمل را از بین ببرد. بسیار مهم است که ناحیه جراحی را از هر چیزی که می تواند به آن فشار بیاورد یا باعث آسیب شود، محافظت کنید.
آرایش نکنید
با اینکه می توان برای پوشاندن کبودی های بعد از عمل از مواد آرایشی کمک گرفت ، اما استفاده از آن ها روی زخم و پوستی که در حال بهبود است می تواند موجب بروز عوارضی شود که ریسک عفونت را بالا می برد. برای اطلاع از نکات بیشتر در مورد مراقبت های بعد از جراحی بینی با پزشک خود صحبت کنید.
نحوه نشستن بعد از عمل بینی
از صبح بعد از عمل تا حد امکان در حالت نشسته بمانید. صاف دراز کشیدن روی تخت تورم را تشدید می کند. نشستن و راه رفتن به آرامی توصیه می شود. هنگام استراحت یا خواب از حداقل 2 تا 3 بالش برای بالا قرار گرفتن سر استفاده کنید و سعی کنید در دو هفته اول به جای به پهلو خوابیدن ، به پشت دراز بکشید.
غذاهایی که نباید بخورید
چای سبز به عنوان یک آنتی اوکسیدان شناخته می شود ، اما این چای معروف می تواند با داروی بیهوشی در تضاد باشد و اثری منفی روی بدن بگذارد. این نوشیدنی می تواند فشار خون و ضربان قلب را بالا ببرد. حداقل ده روز قبل از عمل نوشیدن چای سبز را متوقف کنید. مصرف میوه و سبزیجات هم که پر از فیبر هستند ، ممنوع می باشد.
سرفه ، عطسه ، گریه و فین کردن ممنوع
تمامی این موارد می توانند ورم بینی را افزایش دهند و منجر به خونریزی و یا حتی پاره شدن بخیه ها شوند. بیماران می توانند با استفاده از بخور هوای اتاق را مرطوب نگه دارند تا از سرفه جلوگیری کنند. علاوه بر این موارد فرد نباید در معرض دود سیگار و آلودگی هوا نیز قرار گیرد.
آشپزی بعد از عمل بینی
توجه داشته باشید که در دوره نقاهت عمل بینی از انجام کارهای خانه نیز باید اجتناب شود ؛ به خصوص از کارهایی که باید به خاطر آن خم شوید، زیرا باعث تورم بیشتر می شود. بعد از 2 هفته می توانید به آرامی شروع به انجام کارهای بیشتر کنید تا در 4 هفته فعالیت روزانه خود را انجام دهید.
بایدها و نبایدهای بعد از عمل بینی
اگر از همان ابتدا و در اتاق ریکاوری از کمپرس سرد استفاده شود ، می توان کبودی و تورم را از بین برد و یا حداقل آن را کاهش داد. پیشنهاد می شود در چهل و هشت ساعت اول تا جای ممکن از یخ کمک بگیرید. هر چه این مراقبت ها سریع تر به انجام برسند ، زمان بهبودی به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.
در هفته اول بعد از جراحی کردن بینی در تهران ، خوابیدن با سر بالاتر از بدن کمک می کند تا خون در بینی خشک شود. این امر موجب کم شدن تغییر رنگ پوست و تورم آن می شود. برای اینکار می توانید از دو تا سه بالش و یا صندلی راحتی بهره بگیرید.
بعد از یک روز ، حرکت کنید. نیازی نیست تا یک هفته در رخت خواب بمانید ، به یاد داشته باشید که شما بیمار نیستید. در ادامه این مقاله ، یک برنامه زمانی برای بهبود بهتر برای شما تهیه کرده ایم :
مراقبت های بعد از جراحی بینی ؛ هفته اول : قالب خارجی بینی باید چیزی بین چهار تا شش روز روی بینی باقی بماند. زمانی که این محافظ برداشته شود ، می توان تغییرات ایجاد شده را مشاهده کرد. اگر قوز داشتید ، برداشته شده و نوک بینی شکل بهتری به خود گرفته است.
روز به روز تورم کمتر می شود و اگر کبودی وجود داشته باشد ، به تدریج کمرنگ تر می شود. همچنین در این زمان اسپلینت داخل بینی نیز بیرون آورده می شود و در صورتی که رنگ پوست تغییر نکرده باشد ، می توانید بدون نشانه ای از جراحی زیبایی بینی از خانه خارج شوید. پس از این هفت روز ، انجام فعالیت های روتین دیگر خطری ندارد.
دو هفته بعد : در این زمان بیشتر تورم از بین رفته و پوست نیز به حالت اول خود بازگشته است.
سه تا چهار هفته : می توانید بدون مشکل به انجام فعالیت هایی مثل دوچرخه سواری ، شنا و پیاده روی بازگردید.
شش هفته : در این زمان استخوان ها به استحکام و ثبات رسیده اند و می توانید ورزش های سنگین مثل وزنه برداری را ادامه دهید ، عینک بزنید و فین کنید.
سه تا شش ماه : بی حسی و احساس گزگز در بینی و پوست اطراف آن باید از بین رفته باشد.
یک سال : پروسه درمان کامل شده است. ورم باید به طور کل از بین رفته و شکل بینی به فرم نهایی خود رسیده باشد. راهی هست تا این برنامه را سریع تر کرد؟ بله ؛ در واقع اقداماتی هستند که شما می توانید به منظور مراقبت های بعد از جراحی بینی انجام دهید تا زودتر به نتیجه پایانی این پروسیجر برسید. در ادامه برخی موارد را ذکر کرده ایم.
شیوه تمیز کردن بینی بعد از جراحی
برای اینکه این امر از مراقبت های بعد از جراحی بینی را طبق اصول به انجام رسانید ؛ این بخش را از دست ندهید. به این منظور ، ابتدا یک گوش پاک کن را به محلول هیدروژن پروکسید آغشته نمایید. البته در نظر داشته باشید پیش از هر اقدامی این محلول باید با آب ترکیب شده تا رقیق گردد. حال گوش پاک کن را به آرامی وارد حفره های بینی نمایید. با انجام این کار ، خون و مخاطی که داخل بینی خشک شده اند و راه هوایی را مسدود کرده اند ، از بین خواهند رفت.
تورم بعد از عمل بینی
تا یک هفته بعد از پایان این پروسه ، با تورم نسبتا شدیدی مواجه خواهید شد. اما این مسئله به هیچ عنوان جای نگرانی ندارد ، زیرا ورم کردن صورت از طبیعی ترین پاسخ ها نسبت به برش ها و تغییرات ایجاد شده می باشد و می توان با انجام مراقبت های بعد از جراحی بینی آن را کاهش داد. در این قسمت اقداماتی که می توانید در جهت از بین بردن و کاهش باد صورت انجام دهید را ذکر کرده ایم :
- سر را بالاتر از بدن قرار دهید
- از خم شدن و برداشتن اجسام سنگین ، حتی کودک خود پرهیز کنید.
- سعی کنید در مکان های شلوغ و پر جمعیت قرار نگیرید
- روی چشم ها و پیشانی خود ، یک کمپرس سرد قرار دهید
- با آب داغ دوش نگیرید
- زمانی که احساس گرفتگی در بینی خود داشتید ، برای رفع آن فین نکنید.
من هشت ماهه دماغمو عمل کردم
الان می رم استخرم می تونم دماغگیر استفاده کنم؟
شیرجه نمیتونید بزنید ولی استخر میتونید برید