تاثیر افت فشار خون بر عمل بینی

فهرست مطالب

بسیاری از افراد متقاضی عمل جراحی بینی ، به صورت عادی فشار خون پایینی دارند و می ترسند این عامل باعث بروز مشکل در عمل آن ها شود. همچنین ، برخی از افراد نیز با افت فشار خون بعد از عمل بینی مواجه می شوند. در چنین شرایطی ، باید بدانید که چه راهکارهایی نیاز است و اصلا آیا نیازی به نگرانی هست یا خیر؟ در این مطلب ، در مورد فشار خون پایین و عمل بینی ، هر چیزی که باید بدانید را ذکر کرده ایم.

 

 

پایین بودن فشار خون در عمل بینی خطرناک است؟

بسیاری از بیماران قبل از عمل جراحی بینی ، نگران هستند که فشار خون پایین آن ها در عمل اختلال ایجاد کند. حین عمل ، متخصص بیهوشی فشار خون بیمار را پایین می آورد ؛ زیرا زمانی که فشار خون بالا باشد خونریزی و تورم بیشتر شده و کیفیت عمل افت خواهد کرد. بنابراین کسانی که به صورت ذاتی فشار خون پایینی دارند ، نسبت به بقیه بیماران یک امتیاز مثبت دارند. دلیل آن هم این است که حین جراحی دیگر نیازی نیست متخصص بیهوشی ، با دارو فشار خون را پایین آورد.

برای مثال ، زمانی که فشار خون بیمار روی 12 باشد ، دکتر بیهوشی می تواند فشار را تا حدود 20 درصد پایین آورد. اما این کار برای بیماری که فشار 8 دارد بسیار راحت تر است و نیازی به مصرف داروی زیاد نیست و کیفیت عمل بالا می رود. پس اصلا نگران پایین بودن فشار خون در عمل بینی نباشید.

چه چیزی باعث پایین آمدن فشار خون بعد از عمل بینی می شود؟

کاهش فشار خون بعد از عمل بینی می ‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عوارض طولانی ‌مدت بیهوشی یا از دست دادن شدید خون اتفاق بیفتد. البته بروز چنین عارضه ای ، بسیار نادر است. اگر بعد از چند روز همچنان با فشار خون پایین مواجه هستید ، لازم است با پزشک خود تماس بگیرید.

فشار خون طبیعی کمتر از 80/120 میلی‌ متر جیوه است. عدد بالایی که 120 است فشار سیستولیک نامیده می ‌شود و فشار زمانی که قلب در حال تپش و پمپاژ خون است را اندازه ‌گیری می‌ کند. عدد پایینی که 80 است فشار دیاستولیک نامیده می ‌شود و فشار را زمانی که قلب بین ضربان‌ ها استراحت می ‌کند نشان می ‌دهد.

هر مقداری که زیر 90/60 میلی ‌متر جیوه باشد ، به عنوان فشار خون پایین در نظر گرفته می‌ شود ، اما این مقدار بسته به فرد و شرایط می‌ تواند متفاوت باشد. ممکن است در حین یا بعد از جراحی به دلایل مختلف با کاهش فشار خون در عمل بینی مواجه شوید. در ادامه عواملی که روی کاهش فشارخون بعد از جراحی بینی اثر می گذارند را توضیح داده ایم.

  • بیهوشی

داروهای بیهوشی که برای بیهوش کردن شما در طول جراحی استفاده می ‌شوند ، می ‌توانند بر فشار خون شما تأثیر بگذارند. تغییرات فشار خون ممکن است حین بیهوش شدن و سپس در زمان خارج شدن داروها از بدن رخ دهد.

در برخی افراد ، بیهوشی ممکن است باعث کاهش قابل‌ توجه فشار خون شود. در این شرایط ، پزشکان شما را به دقت تحت نظر خواهند داشت و از طریق تزریق وریدی به شما دارو می ‌دهند تا فشار خون به حالت عادی برگردد. البته همانطور که ذکر شد ، دکتر بیهوشی خود تا حدودی فشار خون را پایین می آورد.

  • شوک هیپوولمیک

شوک هیپوولمیک زمانی رخ می ‌دهد که بدن به دلیل از دست دادن شدید خون یا مایعات دچار شوک شود. از دست دادن مقدار زیادی خون که می ‌تواند در طول جراحی اتفاق بیفتد ، باعث افت فشار خون در عمل بینی می ‌شود. خون کمتر به این معناست که بدن نمی ‌تواند آن را به طور مؤثر به اندام‌ ها برساند.

از آنجایی که این شوک یک وضعیت اورژانسی است ، درمان آن در بیمارستان انجام می‌ شود. هدف از درمان ، بازیابی حجم خون و مایعات ، قبل از وارد شدن آسیب به اندام‌ های حیاتی مانند کلیه ‌ها و قلب است.

  • شوک سپتیک

سپسیس ، وضعیتی است که از ابتلا به عفونت باکتریایی ، قارچی یا ویروسی رخ می دهد. این وضعیت باعث می ‌شود که دیواره رگ ‌های خونی کوچک ، مایعات را به بافت ‌های اطراف نشت دهند. شوک سپتیک یکی از عوارض شدید سپسیس است و یکی از نشانه‌ های آن افت شدید فشار خون است.

افرادی که در حال نقاهت بعد از جراحی در بیمارستان هستند ، نسبت به این عفونت‌ ها آسیب ‌پذیرتر می‌ باشند. درمان سپسیس در بیمارستان شامل استفاده از آنتی ‌بیوتیک‌ ها ، تجویز مایعات اضافی و نظارت دقیق است. برای درمان فشار خون پایین بعد از عمل بینی ممکن است دارویی به نام وازوپرسور تجویز شود. این دارو به سفت شدن رگ ‌های خونی و افزایش فشار خون کمک می ‌کنند.

توجه داشته باشید زمانی که تمام مراقبت ها و اصول جراحی توسط پزشک انجام شود ، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. پس اگر یک پزشک جراح بینی با تجربه را انتخاب کرده باشید ، جای نگرانی نیست.

درمان افت فشارخون بعد از عمل بینی

اگر پس از بازگشت به خانه هنوز با فشار خون پایین رو به‌ رو هستید ، می‌ توانید با رعایت نکاتی ، علائم را کاهش دهید. برای مثال :

  1. به آرامی از جای خود بلند شوید : قبل از ایستادن ، کمی حرکات کششی انجام دهید. این کار به جریان یافتن خون در بدن کمک می ‌کند.
  2. از مصرف کافئین و الکل دوری کنید : هر دو ماده می ‌توانند باعث کم ‌آبی بدن شوند.
  3. وعده ‌های غذایی کوچک و مکرر بخورید : برخی افراد بعد از غذا خوردن با افت فشار خون مواجه می شوند ، بنابراین خوردن وعده‌ های کوچکتر می ‌تواند به کاهش این خطر کمک کند.
  4. مایعات بیشتری بنوشید : هیدراته ماندن از افت فشار خون بعد از عمل بینی جلوگیری می ‌کند.
  5. نمک بیشتری مصرف کنید : با اینکه مصرف بی رویه نمک تورم را افزایش می دهد ، اما نباید این ماده را به صورت کامل از غذای خود حذف کنید. فقط مقدار نمک را کاهش دهید.

نیازی به نگرانی هست؟

فشار خون پایین بعد از عمل بینی در برخی موارد می ‌تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. زمانی که فشار خون خیلی پایین باشد ، می ‌تواند شما را در معرض خطر آسیب به اندام‌ های حیاتی مانند قلب و مغز قرار دهد ، زیرا این اندام‌ ها به دلیل کمبود اکسیژن ممکن است آسیب ببینند.

فشار خون پایین به این حد معمولاً در موارد اورژانسی مانند از دست دادن خون یا حمله قلبی اتفاق می ‌افتد ، نه بعد از جراحی بینی ، که در این شرایط شما در بیمارستان تحت درمان هستید. با این حال ، در بیشتر مواقع فشار خون پایین نیازی به درمان ندارد.

در این شرایط باید بیشتر محتاط باشید. اگر نگران فشار خون پایین مداوم هستید، به خصوص اگر علائمی مانند سرگیجه ، سبکی سر ، تاری دید ، حالت تهوع ، کم ‌آبی بدن ، تب و لرز یا غش کردن دارید ، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

دکتر پریسا قاسمی - drparisaghasemi.com
دکتر پریسا قاسمی

من دکتر پریسا قاسمی ، تجربه بیش از هزار عمل بینی را در کارنامه خود دارم . بورد تخصصی خود را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده و دوره‌های تخصصی مختلفی را در داخل و خارج از کشور گذرانده‌ام. طی سال ‌های فعالیت حرفه ‌ای‌ ، بهبود کیفیت زندگی بیمارانم از طریق بهبود شکل و عملکرد بینی ، همواره هدف اصلی من بوده است. هر بیمار برای من یک داستان منحصر به فرد دارد و من با دقت و توجه به جزئیات ، تلاش می ‌کنم نتایجی طبیعی و هماهنگ با سایر ویژگی‌ های صورت ارائه دهم.

0 0 رای ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها